Baile Herculane 16/03/2020
Despre puterea tamaduitoare a aerului si a apei intr-un loc unic din Romania

Daca in ultima vreme ai inceput sa te gandesti si mai profund la calitatea aerului pe care il respiri zi de zi, acest articol e pentru tine. Ideal ar fi sa traim într-un mediu corect ionizat, deoarece deficitul de ioni negativi sau pozitivi conduce la manifestari precum indiferenta la locul de munca, lipsa capacitatii de concentrare si a eficientei. 
Dar pentru ca majoritatea dintre noi locuim intr-un oras unde, inevitabil, avem parte de doza zilnica de poluare si stres, putem incepe sa alegem intelept macar pentru acea parte din an dedicata relaxarii noastre si a familiei. 
Eu am redescoperit  Baile Herculane, un loc pe care mi-l amintesc din copilarie,  un loc care anul trecut, in cadrul decernarii premiilor ESPA Innovative Spa Awards 2019 a obținut premiul la categoria Innovative Spa Concept.

Este locul pe care celebra publicație internațională The Guardian l-a introdus în top zece al celor mai bune destinații de wellnes și spa din Estul Europei:
 Ce face din statiunea Baile Herculane un loc unic in tara? 
 Ionizarea negativ a aerului. 
Desi se afla la altitudinea de 168 m, in Baile Herculane se respira aer ionizat  ca la 1500-2000 de metri, comparabil cu cel din Alpii elvetieni din statiunea Davos sau cu aerul de la cascada Niagara. Acest aer ionizat negativ (între 2000 şi 6400 de ioni negativi pe cm2) este generat de cele 20 de izvoare termominerale, de cascadele Cernei, dar mai ales de padurea de fag, de pin negru şi vegetatia de feriga din zona. 
Cercetarile efectuate au stabilit ca la Baile Herculane exista cea mai ridicata ionizare negativa din tara si una dintre cele mai ridicate din lume, element determinant in favoarea unei cure balneare în statiune.
Rolul aerului ozonat si incarcat cu ioni negativi:
Fortifica organismul;
Calmeaza sistemul nervos;
Stimueaza respiratia;
Intensifica metabolismul;
Intareste imunitatea, marind rezistența organismului față de maladiile infecțioase;
Contribuie la diminuarea efectelor distructive determinate de stres;
Ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni ale pielii; 
Ajuta corpul sa-si gaseasc echlibrul natural, in prezenta acestora avand tendinta sa fim bine dispusi, mai atenti si cu o creativitate mentala intensa. 
Eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale
In perioada civilizatiei romane, statiunea Baile Herculane a constituit un important punct de atractie pentru aristocratia Romei antice.

Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de aici, romanii le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercule.
Principalul factor terapeutic este constituit de apele termale de mare adancime, aduse la suprafata cu o compozitie chimica variata apele fiind sulfuroase cu grad scazut de radioactivitate. 
Componenta chimica majora e sulful, nu cel pe care il intalnim in tabelul lui Mendeleev, ci hidrogen sulfurat, care patrunde pe cale cutanata in circuitul sanguin, dar si pe cale inhalatorie. 

Factori terapeutici şi de proceduri:

baia sulfuroasa termala;
bai termale de plante (plante autentice: menta, paducel, galbenele, flori de salcam, coada soricelului si lavanda);
cura interna cu ape minerale;
electroterapie;
hidroterapie;
gimnastica medicala; 
fizioterapia de joasa, medie sau inalta frecventa – magnetica, laser, cu infrarosii;
masaj terapeutic de relaxare, hidrokineto si kineto la sala;
consiliere psihologica; 
educatie medicala continua.

Recomandari terapeutice ale baii generale sufuroase ca tratament curativ:
Afectiuni ale tubului digestiv;
Afectiuni cardio-vasculare;
Afectiuni dermatologice;
Afectiuni ginecologice;
Afectiuni reumatismale degenerative si inflamatorii;
Afectiuni posttraumatice;
Afectiuni neurologice periferice;
Afectiuni metabolice si de nutritie.

Mai multe detalii despre compozitia resurselor balneare din statiunea Baile Herculane si tipurile de ape gasiti aici.

Un alt detaliu important despre valoarea de neconstestat a apei termale Herculane este  ca aceasta reprezinta esenta si ingredientul principal al tuturor produselor Ivatherm, produse create pentru a raspunde nevoilor pielii sensibile si pielii cu probleme medicale. 
 

Toti acesti factori de cura impreuna cu pitorescul si varietatea peisajului confera statiunii Baile Herculane privilegiul unui loc ideal pentru o cura balneara, relaxare si odihna activa. In cazul in care v-am starnit curiozitatea,  aici gasiti recomandari pentru atractiile turistice in zona Bailor Herculane - iar pentru a va planifica urmatoarea vacanta la Herculane, descoperiti oferta 4Travel.ro, aici!