Cinci motive pentru a alege statiunea Calimanesti – Caciulata in 2020 03/03/2020
Cinci motive pentru a alege statiunea Calimanesti – Caciulata in 2020

Alegerile intelepte se fac la inceput de an, iar noi iti recomandam sa iti petreci concediul intr-un loc potrivit atat pentru tineri, pentru cupluri, pentru famiii cu copii sau pentru cei in varsta.

Exista o statiune deschisa tot timpul anului pentru turisti sau pacienti, din tara sau strainatate, deopotriva. Pe malul drept al Oltului, in Depresiunea subcarpatica Jiblea – Calimanesti, la o altitudine de 260-280 m, se afla statiunea Calimanesti – Caciulata. 

Gasesti mai jos cele mai importante motive pentru care sa alegi acesti loc:

  1. Climatul prietenos

Există un loc în tara noastra unde clima este protectoare si prietenoasa tot timpul anului, unde verile sunt racoroase (in jur de 20°C in luna iulie) si iernile relativ blande (intre -1° si -5°C in luna ianuarie).

Clima este specifica depresiunilor subcarpatice adapostite, fara variatii mari de temperatura, Temperatura medie anuala este de 9° C, iar precipitatiile sunt moderate (750-800 mm anual). 

  1. Continutul bogat al apelor minerale

Nu doar climatul e cel care recomanda acest loc unic, ci si izvoarele de ape minerale sulfuroase, clorate, bromurate, bogate in sodiu, calciu, magneziu.

Este binecunoscuta importanta acestor minerale pentru organismul nostru precum si faptul ca  ele sunt indispensabile unei bune functionari a tuturor organelor din corpul nostru.

Nivelul lor optim asigura buna functionare a numeroase tesuturi si sisteme din organismul uman. Dezechilibrul in aport, anumite afectiuni, unele medicamente, precum si expunerea la diversi factori de mediu  pot produce modificari ale acestor minerale, cu alterarea diverselor functii. 

  1. Diversitatea procedurilor de tratament

Statiunea Calimanesti – Caciulata dispune de istalatii pentru bai calde in cada sau bazin cu apa minerala, electroterapie, electrohidroterapie si kinetoterapie, termoterapie, masaj,  aerosoli si inhalatii.

De asemenea exista bazine descoperite cu apa termala sau sulfuroasa, izvoare de ape minerala pentru cura interna, precum si sali de gimnastica medicala, sauna, sau bazine de inot situate pe malul raului Olt.

  1. Varietatea afectunilor care pot fi tratate

Printre afectiunile care pot fi tratate aici se numara bolile digestive, bolile hepatobiliare, boli ale sistemului renal si urinar. De asemenea, statiunea e locul potrivit pentru a ameliora tulburarile metabolice si nutritionale. Afectiunile reumatismale, starile posttraumatismale, afectiunil respiratorii, boli ORL , boli dermatologice sau cardiovasculare pot fi de asemenea enumerate in lista afectiunilor care isi gasesc la Caimanesti – Caciulata remediul.

  1. Aerul oxigenat

Suprafata statiunii fiind impadurita aproape pe jumatate cu foioase si rasinoase, aerul este filtrat si purificat, iar continutul de oxigen si aeroioni negativi din aer e marit.   

Ce mai astepti? Vezi aici ofertele 4Travel pentru Caciulata sau pregateste-ti de pe acum sejurul pentru sarbatorile de Pasti din acest an, aici!

Imaginile au scop pur informativ!